Kesäpuuhia, kun on oikea lomapäivä! Mulla on yleensä töitä sillai et saan itse päättää, milloin niitä teen, joten usein on sellainen olo että "no pitäis" "ei kannata siirtää loppuviikkoon" jne. Nyt kuitenkin tältä viikolta työt loppui, joten jää työtunnitkin hieman vajaaksi. Enpä voi asialle mitään, joten viettelen pari päivää kotosalla kesäpuuhaillen.

 

Ajattelin että kun näin kesällä on aikaa lukea enemmän, voisin ruveta dokumentoimaan lukemiani kirjoja. Eilen sain luettua pokkarin nimeltään Esther & Gemma. Kirjoittajana Katy Gardner. Tämä on ollut hyllyssäni joku 15 vuotta ja ilmeisesti olin joskus aloittanut ja päässyt peräti sivulle 70 (siinä kohdassa oli kirjanmerkki) mutta alku ei yhtään tuntunut tutulta. Kirja imaisi mystisyydellään mukaansa ja eilen se oli sitten pakko lukea loppuun, tuntikaupalla. Tarinassa kaksi nuorta naista reppureissaa Intiassa etsien elämyksiä. Kuitenkin naisten välinen ystävyys rakoilee tukahdutettujen tunteiden takia ja toinen naisista (Gemma) kohtaa traagisen loppunsa. Toinen (Esther) päätyy myöhemmin takaisin selvittämään mysteeriä.

 

Kuva on bookcrossing.com -sivulta.

estherjagemma-normal.jpg

 

Sitten niihin valmiisiin Kesäyön hullutuksiin.

 

Ensimmäisenä KYH 5, tiskirätti. Ohje löytyy täältä: Tricksy Knittersateenkaarilehti-normal.jpg

 

KYH 6: donitsi. Ohje suomeksi löytyy täältä: Fannyn talossadonitsi2-normal.jpg

donitsi1-normal.jpg

KYH 8, kissanlelu. Tämän virkkasin pesemättömästä virolaisesta villasta. Pesemätön siksi, että se vetosi kissoihin mukavalla tuoksullaan jo kun kiikutin langan kotiin. Leo on ainakin tykännyt nuoleskella tätä lankaa aina tilaisuuden tullen. Laitoin sisälle pienen tiu'un ja herneitä painoksi. Kovasti ovat kissat tykänneet jostain näinkin yksinkertaisesta asiasta!

kissalelu1-normal.jpg

kissalelu2-normal.jpg

kissalelu3-normal.jpg

 

Keskeneräisiä aiemmin esittelemättömiä kyhäilyjä:

 

KYH 7, tiskirätti hamppulangasta

hamppurattialku-normal.jpg

 

KYH 9, tiskikukka

tiskikukkaalku-normal.jpg

 

KYH 10, vauvan kesäpipo

kyh10alku-normal.jpg

 

Tämän päivän kesäpuuhiin kuului karpaloviininteko. Tarvikkeet on hankittu varmaan jo alkuvuodesta, ja nyt piti viimein saada viinitarvikkeet ja etenkin monta kiloa sokeria pois kaapista tilaa viemästä.

 

Siispä 10.6. on laitettu viini tulemaan. Valmispaketti on Prestoa ja sokeria käytin alkuun 5kg, kun ohjesuositus oli 4-6,5. Lisäillään sitten jälkimakeutuksena lisää mikäli tarvis! Yllättävän haastavaa oli keitellä 10 litraa vettä samanaikaisesti, onneksi meillä on jopa kolme 3-4 litran kattilaa joten ei tarvinnut pienintä (noin 1,5l) ottaa käyttöön.

viinit3-normal.jpg

viinit1-normal.jpg

viinit2-normal.jpg