Uusia käsitöitä tulee tehtyä kamalaa vauhtia! Täällä oleskelun alun pakkaset pakottivat tekemään paksuja asusteita.

Vaaleanpunaisesta merinovillalangasta valmistui pipo.

 

Pescovegetarian (raverlylinkki

Lanka: Lana Gatto Patagonia

Puikot: 5 mm ja 6 mm bambusukkapuikot

Paino: reilu 100 g (yksi kerä ei ihan riittänyt)

pipo.jpg

 

Mustasta merinovillalangasta perussäärystimet (30s alussa). Ohjeen sovelsin.

Lanka: Emmebi Fiordo

Puikot: 7 mm

Paino: noin 175 g

legwarmers1.jpg

 

Jo paljon aiemmin valmistuivat oranssit lapaset. Nämä päätyivät heti käyttöön, niin nyt vasta kerkesin saada niistä kuvia. Alun kuvion otin jostain ohjeesta (en kyllä yhtään muista, mistä) mutta totesin sen olevan lankaan täysin sopimaton. Siispä kavensin silmukoita jo resorin kuviossa ja tein lopuksi ihan peruslapaset.

Lanka: värjäyskurssilla värjätty Wendy Emu Superwash

Puikot: 3 mm

Paino: noin 80 g

aurinkolapaset.jpg

 

Olemme käyneet muutamassa lankakaupassa täällä.

 

Abakhan fabrics on ennen kaikkea kangaskauppa, mutta on siellä hyllyllinen lankaakin. Langat olivat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta täysin muovisia. Kankaiden ja lankojen lisäksi kaupassa oli askartelutavaroita, nappeja, nauhoja, nahanpaloja ym. Nauhoja täytyy kyllä joskus mennä sieltä ostamaan! Joku toinen kerta menemme käymään pienemmässä liikkeessä, nyt kävimme Riia –kadulla olevassa.

Näitä on Tartossa kaksi, osoitteet ovat: Riia 9 ja Rüütli 11

pe4.jpg

 

Yksi mukava yllätys oli Pulloveri –niminen kauppa. Ikkunasta näimme lankoja ja päätimme poiketa. Valikoima oli lähinnä tuttuja nimiä kuten Debbie Bliss, Rowan, Noro, Hjertegarn, Sublime, Sirdar, Regia ja myös muutama kerä Novitan Ticoticoa. Muutamassa korissa oli jotain paikallisen värjäämään villalankaa. Tarjolla oli myös paljon nappeja, fimo-massoja ym. askartelukrääsää.

Osoite on Kitsas 3 (ihan keskustassa)

pe5.jpg

 

Ruokakaupoissa kiertely on ollut mielenkiintoista ja välillä on ruoanlaittoa pitänyt sovellella. Tässä eräs salaatti, jonka väsäsimme. Se sisältää vuonankaalia, punasalaattia, porkkanaa raastettuna, omenaa, paprikaa sekä pomeloa. Varsinainen salaatti siis unohtui ostaa, luulin vuonankaalin olleen valmis salaattisekoitus. Hyvää oli joka tapauksessa. :)

salaatti.jpg