Ruoka ja syöminen on vaan niin mukavia asioita! Tällä kertaa siis ruoka-aiheinen päivitys.

 

Grillikausi avattiin meillä vappuna. Harmikseni emme omista omaa grilliä, mutta sitäkin mukavampi sitten on herkutella grilliruoilla silloin harvoin kun siihen on mahdollisuus!

grillikuva-1.jpg

 

Näin muuttopuuhissa oli yhtenä projektina tyhjentää pakastin. Niinpä päädyin tekemään wokkia katkaravuista ja valmiista wok-vihanneksista. Toisen syöjän tultua siihen kuikuilemaan ruoanlaittoani hän kommentoi: "Mitä, miksei siinä ole sieniä?" Siispä lisäsin pakastimesta vielä kanttarelleja sekaan! Kauniin värikästä sapuskaa tuli.

sienikatkiswok-1.jpg

 

Rakastan kiinalaista ruokaa, ja olemmekin käyneet milloin milläkin porukalla testailemassa kiinalaisia ravintoloita ympäri Suomen. Kuvassa oleva 'paistetut nuudelit ja kanaa' on Salon Kiinanmuurista.

kiinanmuuriruoka-1.jpg

 

Eräs ehdottomasti parhaista syömistäni salaateista oli hiihtolomareissullamme ravintola Ukkohallassa Kainuussa. Kohtuuhintainen (noin 8€) kylmäsavulohisalaatti oli todella valtava ja runsas. Annoksessa oli paljon lohta ja erilaisia salaatteja. Vieläkin vesi nousee kielelle kun ajattelee tätä annosta, täytyy vielä joskus saada toinen samanlainen!

paraslohisalaatti-1.jpg

 

Vielä ruokaan liittyen, keväällä muonitimme yhdessä avokkini kanssa partioretken (noin 45 osallistujaa). Teimme oikein gourmet-ruokaa, muun muassa porkkanaleivoksia ym. Tässä kuvassa on osa ruokiimme käytetyistä terveellisistä juureksista ja muista aineksista.

retkiruoat.jpg