Viimein sain valmiiksi ensimmäisen revontulihuivini. Tämä lanka on ollut varastossa jo joulukuusta 2009 lähtien. Viime yön huivi oli prässäytymässä petauspatjani alla, ja nyt se on käyttövalmis!

Kuvista ei näy, että ulkona oli tosi kova puuskittainen tuuli. Makasin huivia (ja rauniota) vasten ainakin viisi minuuttia, ennen kuin tuuli ihan hetkeksi hellitti, siitä salamana lumessa lenkkareissani puolitoista metriä taaksepäin ja *klik*.

revontuli1.jpg

revontuli2.jpg

Ja ohjehan revontulihuiviin löytyy täältä. Silmukoiden lisäämisen kohdalla tein kaikki samalla tavoin, eli kaavion y:t ja v:t kaikki samalla tavalla (olikohan se sitten v:n tavoin). Lisäsin loppuun pari riviä, muuten tuota reunuksen ruskeaa olisi tullut aivan liian vähän. Mielestäni olisi voinut vieläkin jatkaa niin olisi värit sopineet paremmin. Mutta sitten huivista olisi tullut aivan valtava! Nytkin se on jo huiman iso. Lanka oli siis vironvillaa, joka onkin esitelty täällä. Puikot taisi olla lyhyt knit pro pyöröpuikko kokoa 4,5.

 

Jo aikoja sitten tein rakkaalleni kahdet vihreät sukat, toiset sain tänään kuvattua.

Kyseessä on siis Kalajokisukat, lankana on metsänvihreä Nalle Aloe Vera. Kolmosen bambupuikoilla tehty. Minulta tilattiin jo kolmannet jokisukat (suosittu malli!), siis serkkuni sai itse valita netistä haluamansa sukkamallin, ja kalajokisukkiin hän päätyi. Ne tulisivat sitten liilasta vuorelman vedosta.

jokisukatkirsille.jpg

 

Sitten seuraava projekti. Huomasin äitienpäivän lähestyvän, ja pohdin mitähän voisi antaa niin myöhään keväällä. Pipot ja lapaset tuntuvat hassuilta, joten päädyin siihen, etten ole vielä antanut äidilleni sukkia. Siispä tuumasta toimeen. Sain Raggegarnia pari kerää valkoista, ja niinpä ne muuttui Kool Aid:lla kanervanvärisiksi.

Käytin litraan vettä kaksi pussia punaista ja puolikkaan pussin liilaa mehujauhetta. Hyvä opas tähän hommaan löytyy täältä. Harmikseni ohjeen suosittelema viinipullollinen puuttui, mutta juuri ja juuri selvisin värjäyksestä ilmankin. ;)

kanervaraggegarn.jpg

Näistä olisi tarkoitus tulla Chevalier -sukat, mutta lanka vaikuttaa olevan turhan paksua siihen (tai käsialani liian löysää).