Telkkari väittää, ettei ole signaalia, siispä on hetki aikaa väsätä pikainen päivitys muutamista asioista.

 

Tänään olen viimein saanut haaveilemani parvekekaluston! Nyt alkaa sitten parvekkeen kesäkunnostaminen. Siinä riittääkin sitten urakkaa, kun ensin raivaa kaikki tavarat pois parvekkeelta (mm. yli talven seisoneita edellisen kesän parvekelaatikoita kuihtuneine kukkineen, tyhjiä hamsterihäkkejä, jotka pitäisi myydä, sekä harakoita houkutteleva rikkinäinen koiranruokasäkki ja homeisia vanhoja hamsterinruokia). Seuraavaksi on pestävä kaikki lattialaatat kylppärissä ja imuroitava ja luututtava niiden alta paljastuva lattia. Sitten laatat takaisin ja kokoamaan uusia kalusteita! Pitää hehkuttaa, että sain säilytyslaatikolla varustetun akaasiapenkin, neljä mäntyistä tummahkoa taittotuolia sekä pitkulaisen (100x50cm) pöydän, joka on suht samaa väriä ja joka meni vanhempien luokse öljyämistä varten. Tuoleihin ostettiin kauniit istuintyynyt, joissa on valkoisella pohjalla kirkkaanvärisiä kukkia (punaisia, oransseja, keltaisia ja vaaleanpunaisia). Tähän syssyyn vielä lisätään kynnysmatto, joka on kaislasta tehty ja kaikkea muuta pientä kivaa tilpehööriä, jota tulen hankkimaan.

 

Ostettiin samaan syssyyn eteiseen uusi matto, tämä on nyt sitten kesäversio, kun on puuvillaa, eli ei kovin säänkestävä. Kissat ovat vaan inhottavasti tuhonneet edellisen bukleematon niin, että se näyttää aika rähjäiseltä. Kodin ykkösen biojätteestä (heiteltiin sinne mansikankantoja) löytyi poisheitettyjä huonekasveja, ja nappasin sieltä sitten kolme ihan hyvännäköistä vehkaa mukaani. Toivottavasti elpyvät vielä, vaikka olivatkin roskiksessa.

 

Viime viikolla sain valmiiksi edellisessä postauksessa esitellystä vihreästä kankaasta hameen, josta valitettavasti ei ainakaan tähän hätään ole kuvaa, hame päätyi jo uudelle omistajalleen.

 

Jotain muutakin olen saanut valmiiksi, erään ihanan ystäväni ylioppilaaksivalmistumislahjaksi virkkasin (päättelyavustuksen kera) kukkakassin. Ohjeessa käytettyä keltaista lankaa ei enää löytynyt mistään, joten käytin siinä sellaista oranssinpunaista. Lankaa kului luonnonvalkoista hieman yli kolme kerää ja punaista noin puolitoista kerää. Ompelin kassin sisään vielä valkoisesta vuorikankaasta vuoren, sillä kassi tuntui vaan niin reikäiseltä ilman sitä. Ohje löytyy osoitteesta http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91759

ifynkassi.jpg

 

Viikonloppuna tein pikaisesti myös kaksi korttia, toisen kiinnitettäväksi yllä olevaan lahjaan ja toinen 85-vuotiskortiksi.

kortitifymatti.jpg

 

Rakkaani vietti viikon Barcelonassa, ja ohjeitteni perusteella löysi pari lankakauppaakin. Tuliaisjuomien lisäksi löytyi rinkasta ihanan värisiä lankoja tuomisiksi.

espanjalangat.jpg

 

Nyt täytyy jatkaa siivoamista, niin pääsisi jossain vaiheessa parvekettakin laittamaan!