Selvisin Tampereen kädentaitomessuista ostamatta yhtään lankaa! Teippiä, kortteja, avainnauha ja värityskirjakin tuli kyllä hankittua. Mutta tänään sitten lähti vähän lapsesta Oulunkylän Lankamaailmassa kun kaikki normaalihintaiset langat oli 30% alennuksessa. Ajatuksena kyllä olikin ostaa neuletakkiin lankaa. Ostin sitten Ulrika-villalankaa tuollaisen kymmenen kerän säkin.

ulrikaapaljon.jpg

 

Lisäksi mukaan lähti uutena tuttavuutena 30% nokkosta sisältävää lankaa (lapasiin?) sekä veikeänkirjavaa bambuista tiskirättilankaa

nokkoslankaa.jpg

bamburattilanka.jpg

 

Lisäksi kaupasta sai kaupanpäällisiksi jotain äärimmäisen muovista kolme kerää. Ehkä pistetään kiertoon. :)

ilmaislangat.jpg

 

Huomasin kuvanneeni joskus monta viikkoa sitten kaikki keskeneräiset käsityöt, joita taisi siinä vaiheessa olla alle kymmenen. En kuitenkaan ollut saanut niitä blogiin asti. Nyt on siis aika korjata tämä moka ja listata tänne keskeneräiset käsityöt (joita on myös viimeisten parin viikon aikana aloitettu useita uusia).

 

Ehkä yksi kauimmin kesken olleista ovat Gardener –sukat. Niiden ongelmana oli se, että ensimmäisestä sukasta tuli aivan liian tiukka. Nyt olen aloittanut toisen sukan sitten löysempänä, mutta en ole vielä edes kantapäähän edennyt. Tuo kuvio on kyllä sen verran mahtava, että aion saada toisen sukan valmiiksi, purkaa ensimmäisen, ja neuloa kolmannen löysemmäksi. Huomaan kyllä kehittyneeni neulojana, sillä toisen sukan kärkialoitus on jo paljon parempi, eikä jäänyt ommeltavaa reikääkään kuten ensimmäisessä sukassa!

gardenerkesken1.jpg

gardenerkesken2.jpg

 

Toiset sukat, jotka on kesken on Hovineidot, jotka edistyvät hitaasti mutta varmasti aina silloin tällöin. Ehkä tällä hetkellä prosessia hidastaa se, että unohdin palmikkopuikkoni Tampereelle, ja se palautunee jossain vaiheessa viimeistään tammikuussa. Olen sillä välin käyttänyt toista, hieman paksumpaa KnitPro:n puista palmikkopuikkoa, mutta se ei tunnu tuohon hommaan yhtä hyvältä.

hovineitokesken.jpg

 

Kolmannet ja uudemmat sukat on Little Women; Dropsin malli. Nämä syntyvät Fabelista, jota sain salaiselta ystävältä kevään kierroksella. Dropsin ohje on kyllä hauska: esim. kantalappua aloitettaessa oli ohjeessa kohta: ”Lisää merkkilanka.” Siis häh, mihin? Mihin tahansa? Joku toinenkin härö kohta oli ohjeessa joten ehkä ihan aloittelijana ei lähtisi tällä ohjeella neulomaan. Nyt tarttisi ohjeiden kääntäjille vähän tilannetajua!

polvisukatkesken.jpg

 

Pitkään kesken ovat olleet myös vauvansukat, jotka ahkeroin kyllä keskeneräisyyskuvan jälkeen valmiiksi. Nämä ovat jo tutuksi tulleella mallilla: Lacy Rib Baby socks (löytynee räveltämöstä).

vauvasukatkesken.jpg

vauvasukatvalmiina.jpg

 

Uusin sukkaprojekti on torstaina noutamastani salaisesta paketista paljastuneesta Trekking –sukkalangasta iskälle perussukat. Ne ovat edenneet jo melkein kantapäähän asti! Ihanan nopeata on neuloa pelkkää sileää.

iskansukatkesken.jpg

 

Vauvanvaatteita on muitakin kesken. Tämä villatakki oli tarkoitus saada valmiiksi jo helmikuussa syntyneelle serkunpojalle, mutta se hitusen myöhästyi. Enää pitäisi kappaleet kiinnitää toisiinsa. Kyllä sitäkin on jo vähän aloitettu mutta sitten ompelussa käytetty lanka loppui kesken.

vauvavillatakkikesken.jpg

 

Itselleni olen ollut neulomassa ohuita lyhyitä villahousuja keväällä saamastani Fabelista. Niissä olen päässyt jo toiseen lahkeeseen asti!

villahousutkesken.jpg

 

Huiveja tuntuu tulevan aina liikaa. Tällä hetkelläkin on kesken muutama.

 

Harunin ongelma on se, etten yksinkertaisesti ymmärtänyt seuraavaa kaaviota. Siispä aloin seuraamaan sanallisia ohjeita, mikä on todella tuskallista, sekoan laskuissani jatkuvasti. Kuten kuvasta näkyy, piirtelen ohjeeseen sitten merkintöjäni että mitä on tehty jo. Ehkä siis etenee, tosin hitaasti. Kuvassa koko huivi näyttää kyllä niin epäselvältä sykeröltä että voiko tuosta mitään järkevää syntyä :D

harunikesken.jpg

 

Toinen pitkä projekti on ollut jo vuonna 2013 ollut mysteerihuiviprojekti. Tein muistaakseni kolmannen kaavion puoliväliin mutta sitten tyssäsi tekeminen helmien syöttämiseen. Nyt taitaa olla se pikkuruinen virkkuukoukkukin jossain kadoksissa niin ei tätä huivia voisikaan jatkaa mikäli haluaa edelleen laittaa helmiä. Kolmoskaavion jälkeen tulee vissiin vielä neljäs ja viideskin kaavio!

mysteerikesken.jpg

 

Kolmas keskeneräinen huivi on Marjamets. En edes muista, miksi se on kesken… Ehkä ohjetta oli hankala tulkita. Pitääkin tutkia asiaa.

maarjametskesken.jpg

 

Parit keskeneräiset lapaset löytyy. Vanhimmat on Kotka-malli jostain perinnekäsityökirjasta. Näiden ongelma on (kuten mulla yleensä) kirjoneuleen tiukkuus, eli sopinevat lapsen käsiin. Lankana taitaa olla liilana ikivanhaa lanettia sekä valkoisena jotain hjerte sockia.

kotkakesken.jpg

 

Parit muutkin keskeneräiset lapaset löytyy... Peruslapasia ilman ohjetta. Milloinkohan nämäkin on aloitettu… God only knows!

peruslapasetkeske.jpg

 

lapasetkesken.jpg

 

Ainiin se hamekin! Tämä Novitan ohje ’poikittain neulottu hame’ on ollut todella pitkään puikoilla. Se on Schachenmayrin merinovillalankaa. Se on vaan liian mekaanista neulottavaa, ja niin ohutta että siinä menee ikuisuus! Mutta on siinäkin potentiaalia tulla valmiiksi joku päivä!

poikkihamekesken.jpg

 

Ehkä viimein on listattu kaikki muut keskeneräiset käsityöt paitsi tänään aloittamani huovutettavat lapaset Novitan Joki-langasta. Sain toisen jo lähes valmiiksi (peukalo puuttuu), niin ne on nopeat tehdä. Kuten näkyy, on monissa projekteissa jotain pieniä ongelmia, joista pitäisi vaan päästä yli ja keskittyä johonkin neuleeseen ehkä vähän pitkäjänteisemmin. Toisaalta on kiva kun on monta työtä kesken niin voi fiiliksen mukaan valita neulottavaa!

 

Mutta on jotain muutakin kuin vauvansukat valmiina. Tein ystäväporukalle heijastimia tuossa yksi ilta, ja niitä valmistuikin sitten kerralla monta. Onneksi oli valmiina huovutettuja kappaleita, niin käsin sitten ompelin niihin heijastinta molemmin puolin ja samalla kiinnitin pienen koruriipuksen jokaiseen. Tapaamisessamme jokainen sai sitten valita itselleen mieluisan heijastimen. :)

kotkaheijastimet.jpg

 

Viime aikoina on ollut paljon puhetta turvapaikanhakijoista, ja olen osallistumassa tempaukseen, jossa neulotaan sukkia turvapaikanhakijoille. Keräilin laatikoista jo aiemmin valmistuneita ja lisäsin mukaan nuo yllämainitut vauvansukat, niin sain viidet sukat kasaan. Onhan tässäkin jo jotain! Askartelin mukaan kortit, joissa toivotetaan tervetulleeksi Suomeen sekä kotimaisella että kansainvälisellä kielellä ja kerrotaan, kuka sukat on tehnyt.

turvapaikkasukkia.jpg