Kirjahaasteeseen olen lukenut seuraavia:

 

Lukuhaasteen kohta 6: Kirja, jonka nimi on yksi sana

Pekka Hiltunen: Iso

Hyvä aihe, mutta jotenkin ärsytti kirjan hitusen valistava asenne.

iso.jpg

 

Lukuhaasteen kohta 7: Novellikokoelma

Leena Krohn: Matemaattisia olioita tai jaettuja unia

En pidä novelleista, tai sitten en ole törmännyt sellaisiin novelleihin, joista pitäisin. Tämä teos vahvistaa säännön. Suurin osa näistä novelleista käsitteli kuolemaa, ruumiineritteitä tai hyönteisiä. Yksi novelli oli ihan mukava, mutta siitä puuttui mielestäni fiksu loppu. Siinä oli henkilö, joka heräsi sängystään, mutta näkikin unta että heräsi ja asioita tapahtui, mutta sitten hän kuitenkin taas heräsi, ja tätä jatkui jonkin aikaa. Tarinassa oli hauskasti kaikkia unielementtejä kuten että tietää paikkojen tai henkilöiden olevan joitakin mutta ne/he näyttävät erilaisilta, kävelee kuin hidastettuna, paikat muuttuvat yhtäkkiä toisiksi tai että kaikkea ihmettelee kummallisen neutraalilla ja toteavalla tavalla.

novelleja.jpg

 

Lukuhaasteen kohta 8: Kirja, jonka tapahtumat sijoittuvat Suomen ulkopuolelle

Riikka Ala-Harja: Maihinnousu

Taitava kuvaus syöpään sairastuneen lapsen äidin tuntemuksista. Kirja sijoittuu Ranskaan.

maihinnousu.jpg

 

Lukuhaasteen kohta 9: Tietokirja

Barbara Demick: Suljettu maa, Elämää Pohjois-Koreassa

Tätä ei tietokirjaksi ajattelisi, sillä se on kirjoitettu taitavasti romaanimaiseksi kertomukseksi muutaman pohjoiskorealaisen henkilön elämästä. Teos on kuitenkin voittanut tietokirjapalkinnon, ja tietojen lähteet ja muut tietokirjalle tunnusomaiset asiat löytyvät.

suljettumaa.jpg

 

Lukuhaasteen kohta 39: Kirja, jonka muistat lapsuudestasi

Ann M. Martin: Jessi Ramsey, Pet-sitter

Luin kymmenvuotiaana paljon The Baby-Sitters Club –kirjoja kun olin oppinut tarpeeksi englantia (asuimme Yhdysvalloissa tuolloin). Niistä yksi suosituimmista oli tämä kirja, ja huomasin edelleen muistavani juonenkäänteet! Näitä kirjojahan oli jo 90-luvulla ilmestynyt yli sata englanniksi (minulla hyllyssä suurin numero on #101), ja erittäin luotettava lähde (hehheh) Wikipedia sanoo että niitä on julkaistu 213 kirjaa vuoteen 2000 mennessä kun sarjan julkaisu lopetettiin!

petsitter.jpg

 

Ja sitten niihin leivonnaisiin. Juhlimme noin kuukausi sitten valmistujaisiani, joihin oli kutsuttu paljon sukulaisia ja ystäviä. Sinne leipoessamme hyödynsimme tyhjillään olevia parvekehyllyjä ruokien säilömiseen kylmässä. Tässä muutamia kuvia herkuista, tosin lohipiirakka tuossa rullamuodossa oli vain testi, jonka tarjoilin muille jo ennen juhlia, ja juhlissa tarjottu lohipiirakka oli kätevämmin pellillä, jotta siitä sai leikeltyä pieniä annospaloja.

lohipiirakka.jpg

juhlatarjoilut2.jpg

juhlatarjoilut.jpg

 

Runeberginpäivänä oli luvassa eräs hallituksen kokous, jonne oli sitten kätevää leipoa nimikkotorttuja! Nämä ovat tämän ohjeen mukaan tehty, tosin hieman varioiden. En käyttänyt alkoholia, ja kostutukseen taisin tehdä jonkun oman sekoituksen, ja osaa en edes kostuttanut, toimivat hyvin ilmankin.

runebergintortut1.jpg

runebergintortut2.jpg

 

Ja loppuun (jo tuttuun tapaan) kissakuvia. Leon tempaukset jaksavat hauskuuttaa ainakin meitä hänen palvelijoitaan. Laatikot ovat aina yhtä huvittavia, mutta hassuja asentojakin löytyy, kun yrittää löhötä sylissä pinnatuolissa tai sylissä tietokoneen ääressä (hiirikäsi on oiva tyyny!).

leolaatikossa.jpg

leolaatikossa2.jpg

leojapinnatuoli.jpg

leohiirikasi.jpg