Viime syksynä tein todella vähän käsitöitä aiempiin vuosiin verrattuna – ehkä syynä oli vähäiset luennot. Ennemmin ehkä ompelin kaikkea. Nyt olen ehkä taas vähän innostunut neulomisesta.

 

Tilasin majapuu -verkkokaupasta syksyllä ihania kankaita sen jälkeen kun olin osallistunut Työväenopiston alushousukurssille. Sitten niistä ja muista kankaista (mm. vanhoista yöpaidoista) syntyi useita alushousuja joululahjaksi kuin liukuhihnalta! Nyt pitäisi sitten tehdä itsellenikin alushousuja, kun materiaaleja tuli hamstrattua, erilaisia kuminauhojakin löytyy varmaan yli viisikymmentä metriä!

alkkarikollaasi.jpg

 

Joululahjoiksi oli kuitenkin neulottava jotain, sillä sain muutamia toiveita. Neuloin äidille ”viitan” vironvillasta, jota jäi edelleen vaikka olen tehnyt siitä tämän lisäksi aiemmin Revontulihuivin.

Ohje Raverlyssa: http://www.ravelry.com/patterns/library/handspun-alpaca-capelet

capelet.jpg

 

Isällä on viileällä mökillä tarvetta käyttää läppäriä mutta kädet palelevat. Sormikkailla tai lapasilla läppäriä on hankala käyttää, joten tein kärjettömät lapaset oman improvisaation mukaan Vuorelman Veto –langasta.

kalastajalapaset.jpg

 

Tädille ostin pullollisen glögiä ja sen kylkiäiseksi laitoin pakettiin sateenkaarenvärisestä hahtuvasta tehtyjä huovuttetuja lasinalusia.

Ennen huovutusta:

mukinaluset1.jpg

 

Ja jälkeen:

mukinaluset2.jpg

mukinaluset3.jpg

 

”Puolimummolle” neuloin kirjoneulerannekkeet jämälangoista.

wristwarmers.jpg

 

Joulun jälkeen ahkeroin pari keskeneräistä työtä valmiiksi.

 

Jälleen yhdet Kalajokisukat Vuorelman Veto –langasta (väri on oikeasti vähän tummempi).

jokisukatvoljotain.jpg

 

Lasten sukat olivat varmaan jonkun vuoden KYH-projektina, viimein valmiina. Lankoina ikivanhoja seiskaveikkoja.

lastensukatvalmis.jpg

 

Lankaakin olen ehtinyt hankkia Tarton matkalta. Ostin yhden vyyhdin vironvillaa ystävälleni, tällainen syksyvyyhti!

vironvilla.jpg

 

Muita hauskoja hankintoja voisin listailla tähän, vaikkeivät käsitöihin liitykään.

Prahasta tuli ostettua useita kirjepapereita. Kuvassa alimmainen on ilmeisesti jonkin sortin piirustuspaperi, sillä se on A3-kokoista ja pieniruutuista. Kuitenkin se soveltuu mainiosti erikoiseksi kirjepaperiksi!

myyrapaperiym.jpg

 

Tartosta ostin eräästä askartelu- ja paperitavarakaupasta (Tasku-kauppakeskuksesta) tuollaisia pahvisia korttipohjia, tai osoitekenttiä, miksikä niitä nyt nimittäisi. Olen käyttänyt niitä kirjekuorissa, laittanut siihen vastaanottajan osoitteen, todella käteviä!

minicutties.jpg

 

Kirjeisiin liittyen on tullut ostettua tarroja viime aikoina melko paljon, mutta vain erityisistä tarjouksista. Nämä tarrat ostin Tartosta eräästä lelukaupasta.

tarroja.jpg

 

Tartossa on yksi venäläisten kirjojen kauppa, josta viime kerralla löysin edullisia tarroja, eikä kauppa pettänyt tälläkään kertaa. Kissatarrojen lisäksi ostin Mucha-kalenterin, ja vaikken venäjää ymmärräkään, ihastelen näitä tšekkiläisen taiteilijan kuvia tässä koneeni vieressä. Nämä olisivat Prahassa maksaneet vähintään 15 euroa, mutta tämä kalenteri lähti Tartosta mukaani neljällä eurolla.

muchakalenteri.jpg

 

Joulun alla leivoin pitkästä aikaa tiikerikakkua, tällä kertaa tosin jäi itse maistamatta kun nämä menivät myyjäisiin. Muistin kuitenkin, kuinka helppoa onkaan tehdä kuivakakkuja, niitä pitäisi tehdä useammin! Tosin eilen tein sellaisia murotaikinaisia omenanyyttejä, joita tein joskus teininä useinkin, koko ohje oli täysin unohtunut kansiooni enkä ollut ainakaan kuuteen vuoteen leiponut omenanyyttejä!

tiikerikakut.jpg

Loppuun olohuoneen ikkunan joulutähtikuva!

joulutahtiikkunassa.jpg