Hiljaiselon on päätyttävä, sanon minä. Liian pitkään olen vain lykännyt blogipäivitystä, vaikka mieli on tehnyt kirjoitella ja laittaa kuvia. Kovalevy sanoi itsensä irti pari viikkoa sitten ja kokonaisen viikon olin ilman tietokonetta ennen kuin oma atk-tukeni ehti asentelemaan uutta kovalevyä. Onni onnettomuudessa että kovalevyltä saatiin kaikki talteen eikä mitään tiedostoja menetetty.

 

Tänä syksynä olen tehnyt harmillisen vähän käsitöitä, kun ei oikein ole ollut luentojakaan kovin paljoa. Teen viimeisiä opintojani osittain kirjatentteinä, siispä ei tule juurikaan istuttua luentosaleissa. Kirjojakin olen ehtinyt lukea melko vähän, tai no muutamia kursseja varten toki, mutta on eri asia lukea täysin huvikseen kuin pakotettuna. Vaikka kirja olisikin mukava lukea, on silti mielessä ajatus että tätä kohtaa pitää muistaa analysoida jne.

 

Yksi Hippu-pussukka (ohje täällä) valmistui jonain iltana.

hippupussukka.jpg

 

Muutenkin olen ommellut, sekä salaisia projekteja, joista ehkä blogissa vasta joulun jälkeen, että itselleni hyödyllisiä asioita. Meidän trangialla ei ole ollut pussia lainkaan, ja retkillä sitä on kuljeteltu yleensä muovipussissa. Nyt sitten ompelin sille oman säilytyspussukan

trangiapussukka.jpg

 

Askarteluakin olen ehtinyt harrastaa. Ahkeroin eräänä päivänä kirjekavereille lähetettäviä jouluylläreitä – kortti, jossa on tikkari sisällä. Askarteluhuoneessa näytti silloin tältä:

askartelutyomaa.jpg

 

Lopputuloksena oli yli 15 yllärikorttia!

dumlekortit.jpg

 

Tilasin Majapuu –verkkokaupasta (linkki täällä) joitakin kankaita (niistä ehkä kuvaa myöhemmin jos muistan) sekä samalla muutaman koristeteipin. Piti jo vaihtaa meidän teipit isompaan laatikkoon, kun edellinen jäi pieneksi. Pitäisi siis käyttää enemmän teippejä kirjeiden koristeluun!

majapuuwashit.jpg

 

Jossain vaiheessa syksyä luin Ihana maa –kirjan, jonka on kirjoittanut Grace McCleen. Tämä oli kyllä pelottavalla tavalla häiritsevä kirja. Kuinka joku voi niin sokeasti luottaa uskontoonsa ja pelastajaansa että kuulee sisäisiä ääniä maailmanlopusta ja vahingoittaa itseään koska ei ole syytä elää maailman loputtua. Suosittelen ilman muuta lukemaan, romaani on taitavasti kirjoitettu lapsen näkökulmasta ja aihe on puhutteleva ja silmiä avaava.

ihanamaa.jpg

 

Lisäksi luin luentokursseja varten seuraavat teokset, joista ei ole kuvia:

Mari Saat – Lasnamäen lunastaja

N. Scott Momaday – House Made of Dawn

Leslie Marmon Silko – Ceremony

 

Parvekepuutarha muutti sisään lokakuussa, silloin tuli hitusen liian kylmä olla ulkona. Pianon ympärys peittyi mysteerihedelmien taimilla sekä ananaskirsikoilla (eli karviaiskoiso). Näistä jälkimmäiset ovat tehneet hedelmiä, joiden verholehdet kyllä kuivuvat ja sitten hedelmä putoaa itsekseen lattialle, mutta hedelmä on vielä raa’an oloinen ja kitkerä. Otan kuitenkin siemeniä niistä talteen, katsellaan siis jälleen ensi vuonna!

pianopuutarha.jpg

 

Tomaattisadon korjasin pöydälle kypsymään niin ikään lokakuussa. Ensin kaikki tomaatit olivat hyvin vihreitä.

tomaatitsyyskuussa.jpg

 

Mutta jo viikon päästä siellä alkoi olla kypsiäkin tomaatteja. Nyt on kaikki omat tomaatit jo syöty.

tomaatitviikkoamyohemmin.jpg

 

Ruoanlaittoa ja leipomista ei sovi unohtaa. Kokeilin tehdä tällä hetkellä niin trendikästä pataleipää muistaakseni Kotivinkin ohjeella, ja siitähän tuli ihan onnistuneen oloinen tekele!

pataleipa1.jpg

pataleipa2.jpg

 

Serkun häitäkin tuli lokakuussa juhlittua. Koska en halua laittaa tänne kuvia sukulaisista, ja muita kuvia ei juuri ollut, laitan kuvan mekkoni kuosista. Tämä kuva on otettu temppeliaukion kirkossa. :)

perhonenmekossa.jpg

 

Joululoman lähestyessä ja opiskelujen lopun häämöttäessä on toivottavasti pian aikaa taas enemmän käsitöille ja huvikseen lukemiselle. Joukko houkuttelevia kirjoja on jo odottelemassa!

luettavatkirjat.jpg

 

Loppuun kukkakuvia (toinen kissamme valitettavasti siirtyi paremmille metsästysmaille kuukausi sitten, myös se varmasti vaikutti blogihiljaisuuteen, siksi ei tällä kertaa kissakuvia).

 

Nämä kukkaset ostettiin Tallinnan-reissulta puolitoista kuukautta sitten, ja tuo kimppu on edelleen hengissä ruusua lukuun ottamatta! Neilikatkin kestivät hyvin pitkään, täytyy ostaa kukkia seuraavaltakin reissulta (matka Tarttoon on varattu, lähtö 15. joulukuuta).

tallinankukat.jpg

neilikat.jpg