Käsityöinnostuksen saa palautettua aloittamalla uuden työn, joka sujuu nopeasti. Juuri sellainen oli vauvalle villatakki. Sukuun on syntymässä helmikuussa uusi pienokainen, niin hänelle neulon Suuri Käsityölehden numerosta 11-12/2011 löytyvää villatakkia. Ohjeessa tosin käytettiin Sirdarin Baby Bamboo –lankaa, mutta villanystävänä valitsin tähän työhön valkoista Sohvi –huivilankaa ja oranssia Pirkkalankaa.

vauvannuttu-normal.jpg

 

Toinen uusi käsityö on Ullaneuleesta löytyneet Hovineito –sukat. Nämä syntynevät Viking of Norway:n Vilmasta.

hovineitoalku-normal.jpg

 

Jotain valmistakin on esitellä. Jo heinäkuussa valmistui jämälankasukkaprojekti. Nämä ja toiset, aiemmin neulotut (violetit wavy lacet) menivät häälahjaksi. Sukat poseeraavat kirpparilta löytyneen tuolin päällä.

antinsukat-normal.jpg

 

antinsukat2-normal.jpg

 

Pitkästä aikaa olen myös ommellut vaateita, joista osasta ei vielä ole kuvia. Sain kauan keskeneräisenä odottaneen vauvan kimonon valmiiksi. Tämän ohje oli Martha Stewart –sivustolta (kaavankin saa printattua).

vauvankimono-normal.jpg

 

Leirillä olin hetken askartelupisteessä, ja ompelin muovitetuista kirjankansista pienen pussukan. Ajattelin että näitä voisi hyvin tehdä myös pikkupartiolaisten kanssa. Pussukassa majailee tällä hetkellä uusi kauniin vihreä puhelimeni.

puhelinjakotelo-normal.jpg

 

Askartelin joku päivä lokakuisiin häihin onnittelukortin.

maskusseljakortti-normal.jpg

 

Sekä seuraavia juhlia ajatellen toisenkin samantien.

onnittelukortti-normal.jpg

 

Langanostokin palauttaa kadonneen käsityöinnon. Kävin Snurressa (joka muuten omistajan mukaan etsii uusia tiloja, vähintään 40-neliöistä liikehuoneistoa mahdollisimman keskustasta. Sana kiertämään!) kuluttamassa loput lahjakortista, ja itselleni ostin seuraavaa:

Vyyhdin Baby Alpaca –lankaa

babyalpaca-normal.jpg

 

Sekä pehmeää Puno –lankaa yhden kerän. Tästä tulee vaikka itselleni lapaset!

puno-normal.jpg

 

Muutamia kirjoja on tullut luettua. Joku ystäväni suositteli Alice Seboldin kirjaa "The Lovely Bones" (suom Oma Taivas). Tämä kirja oli eriskummallinen, sillä päähenkilö/minäkertoja oli alun alkaenkin kuollut. Hän kertoi tarinaansa, millaista taivaassa on, ja kuinka hänen perheensä elämä jatkuu hänen kuolemansa jälkeen. Luin kirjaa jotenkin aina pienissä pätkissä, joten sen lukeminen kesti kauan. Kuitenkin tämä oli viihdyttävä ja koskettava elämys.

lovelybones-normal.jpg

 

Lisa See kuuluu lempikirjailijoihini. Aiemmin olen lukenut häneltä ainakin "Lumikukka ja salainen viuhka" sekä "Dreams of Joy". Nyt kotona sattui pyörimään kirjastosta lainattu "Shanghain tytöt", ja vaikka mieluiten luen kirjat alkuperäiskielellä jos vain mahdollista, oli tämä kirja ilmaantunut kirjastosta puolison lainaamana, joten siihen sitten tartuin. Dreams of Joy on tavallaan jatko-osa Shanghain tytöille, joten luin ne väärässä järjestyksessä ja hiukan harmitti että tiesi kirjan lopun etukäteen.

shanghaintytot-normal.jpg

 

Kesken jäi Riitta Jalosen Kuka sinut omistaa. Kirja ei jotenkin napannut mukaansa ja oli kirjastostakin uusittu jo kolme kertaa joten se piti palauttaa.

kukasinutomistaa-normal.jpg

 

Parvekkeella varttuu monta tomaattia, toivottavasti ei tule niille liian kylmä jotta saataisiin tomaattisatoa! Kuvasin parveketta noin viikko sitten.

parveke14_1-normal.jpg

parveke14_2-normal.jpg

pelargoni-normal.jpg

tomaattiapukkaa-normal.jpg

papupalko-normal.jpg

 

Kasvatin parvekkeella viisi perunakasvia, ja muutama viikko sitten pidin perunannostajaiset. Kyllähän sieltä muutamia pottuja tuli!

omaperunasato-normal.jpg

 

Ruokapöydällä on useita basilikakasveja. Yksi on kaupasta ja muut itse kasvatettuja. Jossain vaiheessa huomasin että basilika kukkii, ja ajattelin että siinä on sama juttu kuin rukolassa, ettei sen saisi antaa kukkia, muuten kasvista tulee kitkerää. Niinpä napsaisin kukan pois, mutta kuvasin sen ensin. Eikö ole aika kaunis kukka?

basilikankukka-normal.jpg

 

Urheilukauppa-alennuksesta tarttui mukaan uudet lenkkarit. Nyt sitten on lähdettävä lenkeille, toivottavasti käsityöinnostuksen myötä löytyy myös liikkumisen ilo, joka on kesällä (etenkin helteillä) ollut hukassa.

uudetlenkkarit-normal.jpg

 

Tämän maratonpostauksen loppua kohden muutama kirje:

Kalliopille lähetetty 15.8. (saatu 4.8).

kalliopille15.8.14-normal.jpg

 

Jasminelle 19.8. (saatu 30.7.) Kuvassa vain Jasminen lähettämä kirje, omaa kirjettä en muistanut kuvata.

jasminelle19.8.14-normal.jpg

 

Loppuun kokkailua, kesäherkku pavlova sekä synttäritarjoiluina edestä sitruunainen vadelma-valkosuklaajuustokakku, omena-kaurapaistos sekä ranskalainen raparperi-marjakakku.

pavlolasohvapoydalla-normal.jpg

synttaritarjoilut-normal.jpg

 

Huh, tulipa paljon asioita kerralla. Yleensä yritän luokitella samantyyppiset asiat samaan postaukseen, mutta nyt asioita oli kertynyt niin paljon. Ehkä tämän suman jälkeen saan taas jotain järjestystä blogipostauksiin!