Nyt täytyy täälläkin suositella koukuttavaa maantiedeaiheista peliä. Sen nimi on "maailman valtioiden nimet suomeksi" ja siinä on 12 minuuttia aikaa naputella 196 valtiota, jotka sitten ilmestyvät karttaan sekä sen alle maanosittain järjestettyinä aakkosittain. Jo monta viikkoa olen pelatessani saanut maita johonkin 170-180 välille mutta nyt sitten tänään sain juuri viime tipassa listattua kaikki 196! El Salvador ja Nicaragua olivat aiemmin olleet kompastuskiviäni. Tässäpä siis linkki peliin: http://www.jetpunk.com/user-quizzes/33598/maailman-valtioiden-nimet-suomeksi

 

Sainpa luettua Hosseinin uusimman. Tämä oli hitusen hajanainen (johtunee jälleen lyhyistä lukujaksoistani) kun oli niin monta eri henkilöä ja montaa kansallisuutta. Mutta nätisti nivoutuivat henkilöiden tarinat yhteen lopussa. Kaunis ja viihdyttävä kirja jälleen Hosseinilta.

vuoretkaikuivatg-normal.jpg

 

Lähetin uudelle kirjeystävälle Elenalle maratonkirjeen 15.5. Hän asuu Reunionin saarella, joka on jossain Etelä-Afrikan länsipuolella. Hassua että on EU-alue jossain niin kaukana Euroopasta! Elena kertoi, että siellä itse asiassa otettiin ensimmäisinä maailmassa eurot käyttöön kun aikaeroa Eurooppaan on useampi tunti!

elenalletouko14-normal.jpg

 

Raphaëlla Hollannissa saanee myös lähipäivinä kirjeen. Tämä on lähetetty 20.5. Alla on häneltä saamani kirje.

raphietouko14-normal.jpg

Kalliopille Kreikkaan lähetin kirjeen 22.5.

kalliopi24.5-normal.jpg

 

Meillä oli taloyhtiössä eilen Siivouspäivä, ja vaikka ei asiakkaita kovin paljon ollut, oli meillä asukkailla mukava istuskella pihalla auringossa ja jutustella niitä näitä. Ehdinpä siinä ulkoiluttaa samalla kissojakin. Ostin naapurimyyjältä uusia kirjekuoria sekä niiden alla olevan vahakankaan lahjaksi.

uusiakuoria-normal.jpg

 

Pian on tulossa ystäväni polttarit (toivottavasti en ole antanut hänelle tätä osoitetta) ja testailin siihen liittyen tänään yhtä ohjelmanumeroa. Kaivoin meidän fimo-massat esille ja viihdytin itseäni näpertelemällä. Näitä olisi tarkoitus tyttöporukalla tehdä, ja tuotta morsiamelle persoonallinen koru, jossa on jokaisen vieraan itse tekemä osa.

massajuttui1-normal.jpg

 

Ja sama satsi salamalla. Kääretorttujen halkaisija on joku 8mm. En älynnyt laittaa kuvaan mitään mittakaavaksi.

massajuttui2-normal.jpg

 

Loppuun kaunis kuva (ei tällä kertaa kissoista). Parvekkeemme antaa parkkipaikalle, mutta jos ei ota huomioon autoja, niin taivas on usein mahtipontinen kun auringonlasku näkyy horisontissa.

iltamaisema-normal.jpg