Ensin luin Päivi Alasalmen romaanin "Joenjoen laulu". Pidin alusta, joka kertoi 1500-luvulla eläneen saamelaisen teinitytön tarinaa. Kirja hyppäsi sitten 1800-luvulle Laestadiuksen elämään ja viimein nykypäivään saamelaistaustaisen Samin vaiheisiin. Yksikin näistä tarinoista olisi mielestäni riittänyt romaaniksi sillä tarinan hahmot eivät ilmiselvästä sukulaisuudestaan huolimatta yhdistyneet sen suuremmin yhtenäiseksi teemaksi.

 

joenjoenlaulu-normal.jpg

 

Viime viikolla tartuin Lisa See:n romaaniin "Dreams of Joy". Olen aiemmin lukenut vuonna 2010 häneltä kirjan "Snow flower and the secret fan", joka kyllä jäi mieleen. Vuonna 2011 julkaistu Dreams of Joy kertoo 50-luvun lopun kommunistisesta Kiinasta, ja erityisesti suuresta nälänhädästä. Pohjimmaisina teemoina ovat kuitenkin äiti-tytärsuhde ja kulttuurienväliset erot. Tämä kirja kyllä tarrasi mukaansa ja loppupuolen kirjasta luinkin vuorokaudessa, kirjaa ei malttanut laskea käsistään. Tätä teosta ei tietääkseni ole suomennettu, mutta "Lumikukka ja salainen viuhka" (2006) löytyy kyllä.

Kansikuvasta haluan vielä sanoa, että tuollainen puna- ja kultakukkainen kuvio jossain valkoisessa vaattessa olisi mielestäni äärettömän kaunis!

 

dreamsofjoy-normal.jpg

 

Istutin muutama viikko sitten muun muassa tomaatteja, ananaskirsikoita sekä yrttejä, ja osa on jo itänytkin, ja tänään päätti sitten tulla lunta. Harmi ettei sitä talvella ollut mutta nyt kyllä luonto keksi melkoisen aprillipilan. Laitan tähän pari kuvaa muutaman viikon takaisesta lumisesta maisemasta (joka tosin katosi yhden yön aikana).

 

lumikuva1-normal.jpg

lumikuva2-normal.jpg

 

Lähetin ystäväni tyttärelle 1-vuotislahjaksi mekon, joka oli alun perin tarkoitettu eräälle toiselle mutta koska olin hidas mekon viimeistelyssä, ehti lahjan saaja kasvaa ulos mekosta jo ennen kuin sai sen. Sain viimein kiinnitettyä mekkoon olkaimet ja höyrytettyä sen. Siispä lähetin tämän Intiaan. Toivottavasti on löytänyt perille!

 

anaishamekko1-normal.jpg

anaishamekko2-normal.jpg

 

Revontuli vol 2 valmistui viimein. Lankaa jäi vielä reippaasti, joten siitä saisi jotain muutakin hauskaa. Yritän nyt käsitöistä saada edes muutaman niistä keskeneräisestä neljästätoista valmiiksi ennen kuin sallin itselleni aloittaa jotain uutta.

 

revontuli2-3-normal.jpg

revontuli2-2-normal.jpg

revontuli2-1-normal.jpg

 

Asioita, jotka ovat saaneet hyvälle tuulelle viime aikoina:

- muumimukiin sattumalta osunut samaa teemaa oleva lusikka.

- mielettömän värinen taivas parvekkeen ulkopuolella.

- juhlan kunniaksi saadut kortit ja kukkaset.

 

muumimukijalusikka-normal.jpg

mieletontaivas-normal.jpg

kukatjasanttu-normal.jpg

kukatjakortit-normal.jpg