Taas on yksi kirja luettu: Jenni Linturin Malmi 1917 (2013). Kirja olisi vaatinut enemmän taustatietoa vuoden 1917 tapahtumista, sillä oli todella hankala hahmottaa eri hahmojen vaikuttimia, päämääriä ja taustoja. Toisaalta tämän tietovajeen huomattuani googlasin aiheesta enemmän ja sivistin itseäni punaisista, valkoisista, sakilaisista ja muusta historiasta. Kirja tuntui melko lyhyeltä, joten bestseller –tarra ei aiheuttanut ongelmia lukemisen ajoittamisessa. Loppu jäi joidenkin päähenkilöiden osalta harmillisesti roikkumaan, eikä tietämykseni vuoden 1917 tapahtumista ja aikalaisten elämästä oikein riitä luomaan mielikuvituksellista loppua päähenkilöille kuin osittain.

malmikirja-normal.jpg

 

Kuvailin tänään aiempia istutuksiani. Monet tomaatit ovat jo kasvaneet, yritän olla kastelematta niitä liikaa tänä vuonna jotteivät ne humahtaisi parimetrisiksi. Eilen viimein oli yksi kelloköynnöskin kasvattanut sirkkalehtensä mullan päälle. Tomaateista osa oli kaupan siemeniä ja osa omia jo kahdessa polvessa. Muutama pieni erilainen itävä onkin basilikaa.

istutukset-normal.jpg

kellokoynnos-normal.jpg

 

Löysin Lidlistä siemenhyllyltä mielenkiintoisia siemeniä: olkikukka. Nämä siis istutin ja itivät ehkä viikossa. Luin vasta jälkikäteen pussin takaa että kasvin nimi on jättiolkikukka ja nimensä mukaan ne kasvavat metrin mittaisiksi. En siis ihan ole varma tämän kasvin parvekemahdollisuuksista tehdä kukkia, mutta yrittänyttä ei laiteta!

olkikukat-normal.jpg

 

Kinuskiherkkujakin on tullut tehtyä. Torstaina leivoin Devil's Food Cake –kuppikakkuja (siis muffinseja kuorrutteella... kai) tämän ohjeen mukaan: http://www.kakkukatri.com/2013/04/better-than-sex-cupcakes.html

betterthansex-normal.jpg

 

Keittelin kinuskia samalla kaksi tölkkiä, ja tänään sitten tein toisesta kinuskista Banoffee Pie:n tämän ohjeen mukaan: http://miumaumaukas.blogspot.fi/2011/08/banoffee.html

banoffee1-normal.jpg

banoffee2-normal.jpg

 

Olen viime päivinä kirjoitellut ahkerasti kirjeitä ja surffannut kirjeiden kirjoittamiseen keskittyvissä blogeissa. Siitäpä innostuin että voisin itsekin laittaa blogiini sekä lähetetyt että vastaanotetut kirjeet. Tällä tavalla pysyisin myös itse kärryillä, kenelle kirjekaverille olen milloinkin lähettänyt postia. Mutta saadakseni tilastoista hyödyllisiä, haluan aloittaa kirjeiden bloggauksen vasta kuunvaihteesta, tällöin voin luetteloida kirjeet esimerkiksi lähetys/saamiskuukauden mukaan.

Eteisessä odotteli viemistä tänäänkin kaksi pääsiäismatkoilla kirjoitettua kirjettä.

kirjeeteteisessa-normal.jpg

 

Tänään on ollut hassu päivä, koti on sotkettu askartelutavaroilla. Valmistelimme ystävieni kanssa osallistumista partiokisaan. Itse väsäsin tyylikkääseen pienoismalliimme sillan risuista. Kuumaliimalla on hauska liimailla mitä kummallisempia asioita!

sillanrakennus-normal.jpg

 

Tämän tapahtumarikkaan päivän päättää sängyn siivous, jotta pääsee nukkumaan. Tätä kirjoittaessani sänky näyttää tältä:

sankytaynna-normal.jpg

Levällään ovat lähes kaikki täälläolevat kangasvarastot!