Vuodenvaihde lähestyy!

 

Kyjyyn ehdin kaikenkaikkiaan saada valmiiksi 11 työtä. Niistä viimeisimpinä esittelen Twilight -villapaidan sekä Kerttusukat.

 

KyJy 19 - Twilight

Twilight -villapaitaan piti viime tipassa ostaa Tallinnasta yksi kerä lisää. Yhteensä kului siis hieman yli 15 kerää Batons Fairytale -villalankaa.

 

twilight2-normal.jpg

 

Ohje löytyy Dropsin sivuilta: http://www.ravelry.com/patterns/library/135-39-twilight---jumper-for-men-with-yoke-in-seed-st-in-lima

 

Allaolevassa kuvassa villapaita on itseni päällä, joten näyttää liian isolta. Koko on kuitenkin miesten XL. Puikkoina käytin 3,5 mm ja 4 mm pyöröpuikkoja.

 

twilight1-normal.jpg

 

KyJy 14 - Kerttusukat

 

Lankana on Novitan Jussi, puikot oli 3,5 mm. Ohje löytyy mm. täältä: http://www.ullaneule.net/mummo09/ohjeet_kerttu.html

 

kerttusukat-normal.jpg

 

Joululahjaksi sain lisää lankaa (eipähän taaskaan tarvii lankaostoksille lähteä).

 

sallalangat-normal.jpg

 

Alimmainen musta kerä on myös Vuorelman Vetoa. Tämä on sitten niin kiva lanka. Nyt saisi aikaan jotain isompaakin!

vedot-normal.jpg

 

Pianon päällä kasvaa avokado, joka on ehtinyt tässä parissa kuukaudessa jo noin 15-senttiseksi!

avokado-normal.jpg

Mutta kaktukselle oli käynyt köpelösti. Ilmeisesti olin kastellut sitä liikaa ja pienempi kaktus oli kaatunut (liekö alaosa täysin mätä). Yritin korjailla sitä mutta sain vaan piikkejä sormeeni. Siinäpä sitten yritin otsalampun ja pinsettien avulla nyppiä piikkejä kolmesta sormesta. Seuraavaksi olin fiksu ja pyysin apukäsiä työntämään pienempää kaktusta kiinni isompaan ja sain köytettyä nämä yhteen. Toivottavasti kaktus pelastuu! Nyt kun mietin, niin tuo kaktus on ollut mulla varmaan joku kohta 15 vuotta. :)

kaktusparka-normal.jpg

 

Mahtavaa vuodenvaihdetta ja leppoisaa vuoden 2014 alkua kaikille!