Nyt pitäisi tehdä koulujuttuja, mutta pihalta kuuluva jatkuva piippaus aiheuttaa päänsärkyä. Meillä remontoidaan salaojia, joten kaikkien taloyhtiön talojen ympäriltä kaivetaan ja myllätään. Siispä voi väliin blogatakin!

 

Luettuja kirjoja voisi taas listata muutaman.

Luentokurssille luettiin Anita Desai:n kirjoittama Baumgartner's Bombay. Tämä oli todella mahtavasti kirjoitettu, todella taitavaa ja värikästä kielenkäyttöä. Kuitenkaan en pidä onnettomista lopuista, joten ei kamalasti miellyttänyt sisällöltään. On hyvä käydä kursseilla, joissa tulee tartuttua kirjoihin, joita ei muuten koskaan lukisi! En tiedä, onko tätä suomennettu, mutta on hankala uskoa, että suomennos käyttäisi kieltä niin mahtavasti ja loisi samanlaisia tunnelmia.

baumgartners-normal.jpg

 

Suomeksi olen lukenut vuonna 1929 käännetyn virolaisen klassikon: Kõrboja peremees (A. H. Tammsaare). Suomennos on nimeltään Korpiojan isäntä. Tätäkin luetaan toiselle kurssille. Kirja on helppo seurata vaikka on kieleltään hyvin vanhaa. Tarina on viihdyttävä kuvaus maalaismaisemasta 100 vuotta sitten. Onnellisesta lopusta en vielä osaa sanoa. Tulemme perjantain luennolla näkemään tästä kirjasta tehdyn elokuvan, joten siihen mennessä pitäisi saada kirja luettua!

korpiojan-normal.jpg

 

Kaksi kyjyä on valmistunut! Tein hongkongilaiselle tuttavalle lapaset, hän oli raukka ihan jäässä täällä Suomessa.

KYJY 4: lapaset

joycelynlapaset-normal.jpg

 

KYJY18: Jacques Cousteau hat

cousteau1-normal.jpgcousteau2-normal.jpg

 

Muitakin kyjyjä on edistynyt, eli ehkä voisin saada jopa puolet valmiiksi jouluun mennessä! Nythän on jo viisi valmiina!

 

Tässä niitä keskeneräisiä mutta edenneitä:

KYJY19 eli Twilight –villapaita etenee. Nyt se on jo liian painava kannettavaksi luennoilla, joten olen tehnyt sitä vain kotona.

twilightkesken-normal.jpg

 

KYJY5, kirjoneulelapaset edistyivät eilen luennolla ihan mukavasti vaikka niihin keskittyminen oli luennolla vähän hankalaa ja jouduin välillä purkamaankin muutamia rivejä. Virheitä ei sallita!

kotkalapasetkesken-normal.jpg

 

KYJY6, kalajokisukissa on ensimmäinen sukka melkein valmis. Väri ei ole parvekkeen luonnonvalossa salamalla ollenkaan sellainen hillitty turkoosi kuin mitä lanka on oikeasti!

jokisukkakesken-normal.jpg

 

Parvekkeen mansikat vaan jatkavat elämäänsä muutamista kylmistä öistä huolimatta. Yhtäkkiä tulee paljon lisää mansikoita!

mansikkakukkiitaas-normal.jpg