Maanantaista keskiviikkoon olin retkellä Nuuksiossa. Käveltyä tuli reilu 15km ja hyttysiä oli törkeän paljon. Uin kolmessa eri järvessä ja söin harvinaisen vähän herkkuja, sillä meillä oli viidelle hengelle vain kaksi suklaalevyä jaettavaksi. Myönnän että rinkkani painoi hieman liikaa (yli 17kg) mutta painoa tuotti trangia, kirves, aurinkorasva ym. yhteinen tavara. Pitäisi panostaa kevyempiin varusteisiin, esimerkiksi hankkia kevyt retkipyyhe ja sellaisia ohuita, kevyitä ja helposti kuivuvia vaatteita.

 

Ensimmäinen yö leiriydyttiin Holma-Saarijärven saaressa. Maisemia ilta-auringossa.

nuuksio2-normal.jpg

nuuksio1-normal.jpg

Saari oli siitä kiva paikka, että siellä oli tuskin lainkaan hyttysiä illalla kun pieni tuulenvire puhalsi ja ilta-aurinko paistoi ainakin kymmeneen asti.

 

Seuraavana päivänä lähetimme teinit suunnistamaan seuraavaan lounaspaikkaan keskenään ja päätimme aikuisten kesken kiertää metsäisempää reittiä ja tarkastaa samalla Iso-Holman teltta-alue. Tässä taukopaikka Iso-Holman rannalla.

nuuksio4-normal.jpg

nuuksio3-normal.jpg

 

Lounastimme Kaitlammen uimarannalla. Lähes käyttämätön ihana trangiani simahti tässä vaiheessa kun kaasu loppui. Kaasusäiliöistä on todella hankala sanoa kuinka paljon on ytyä jäljellä. Onneksi seuraavassa yöpaikassa sai tehdä tulen (metsäpalovaroituksen aikaan vain keittokatoksiin saa tehdä tulen) ja teimme iltaruoan keittokatoksessa ja aamupalaan riitti vielä toisen trangian polttoainetta (sinolikäyttöinen).

nuuksio5-normal.jpg

nuuksio6-normal.jpg

 

Seuraavan yön vietimme Salmen ulkoilualueella Pikku-Parikkaan teltta-alueella ja teimme keittokatoksessa ruokaa. Paikassa oli melko paljon hyttysiä, mutta keittokatos oli huippu ja vessat hyvässä kunnossa ja selkeästi vähällä käytöllä. Keväällä tämä paikka olisi loistava (ei hyttysiä). Uimaranta oli kiva ja teinit viihtyivät vedessä varmaan lähes tunnin. Kaloja oli kiva katsella. Harmikseni en räpsinyt yhtään kuvaa tästä paikasta.

 

Retkellä sain neulottu KYH:in ensimmäistä projektia (kesävoisukat) jonkin verran vaikka kärjen purinkin kun neuloin liian innokkaasti katsomatta ohjetta kunnolla. Mutta KYHäilyistä lisää myöhemmin.

 

Muutama kuva vielä aiemmin hankituista (ja mainituista) langoista. Nämä ostin Drops-alennusmyynnistä Tarton Lõunakeskus -kauppakeskuksen uudesta lankaliikkeestä, jonka nimeä en nyt millään muista. Mutta jos Dropsin kevätale Suomessa tarkoittaa edullista lankaa, on Virossa samat langat vielä edullisempia koska lähtöhintakin on alempi. Delightista olen jo tehnyt sukankin, joka odottelee pariaan.

delightit-normal.jpg

turkoositfabelit-normal.jpg

 

Kuulin huhua, että KyJy pistettäisiin tänäkin vuonna pystyyn. Ehdottomasti aion osallistua! Viime syksy jäi välistä mutta 2011 olin mukana. Nuo ylläolevat turkoosit Fabelit varmasti pääsevät KyJytyöksi!