...on hyvä päivittää blogia!
 
Ensi perjantaina lähdetään Tallinnaan sillä viime reissulla emme päässeet Karnaluksiin käymään lainkaan koska se oli uudelleenitsenäistymispäivän takia suljettu.
 
Mutta sitä ennen on hyvä esitellä viimeaikaisia lankahankintoja.
 
Oulunkylän Lankaamaailmasta ostin 3 kerää 7 veljeksen paksuista Ville-lankaa. Näistä aion väsätä veljelle tai isälle joululahjaksi Urhosukat (http://www.ravelry.com/patterns/library/urho).


 
Amerikkalaiselle kirjekaverilleni ostin synttäri- tai muuksi lahjaksi samalla vyyhdin Vikingin Balder –lankaa. Tämä kirjekaveri oli neulonut mulle synttärilahjaksi ihanan hiuspannan ja lähetti muutakin hauskaa askartelutilpehööriä, joten ajattelin tämän ikäänkuin vastalahjaksi, vaikken hänen syntymäpäivämääräänsä muistakaan.


 
Sitten ruoka-aiheisiin.
 
Viime viikolla kaivettiin pakastimesta epämääräinen lihaköntti, joka paljastui hirven kylkipaloiksi. Siitä sitten kehittelemään oivaa lihakeittoa ihan oikeaoppisesti tekemällä ensin lihalientä keittelemällä luita (ja lihoja), juureksia ja mausteita.
Ohjeen bongasin tästä pdf:stä: (ei heikkohermoisille, sisältää metsästysaiheisia kuvia) http://www.metsastajaliitto.fi/liitteet/jahti/jahti2009_4_s23.pdf


 
Aiemmin taas kasvisruokana tehtiin juurespihvejä ja uunibataatteja. Bataatit jäivät hiukan raaoiksi, mutta pihvit onnistuivat erinomaisesti. Paistoin ne valurautaisella lettupannulla, joten tuloksena oli sydämenmuotoisia pihvejä. Harmikseni en enää muista ohjetta, näistä kun tuli todella hyviä. Täytyy selailla läpi nuo Yhteishyvän ja Pirkan ruokalehdet, todennäköisesti ohje löytyy niistä!


 
Jostain kotilehdestä (olisikohan ollut Kotivinkki) löysin ohjeen Pavlovaan. Se olikin monipäiväinen projekti mutta onnistui silti ihan kohtuullisesti. Vein kakkua luennollekin opiskelukavereille syötäväksi, niin paljon sitä tuli. Kakun koristelin tuoreilla kiiveillä ja vadelmilla. Nyt olisi muuten Hulluilta päiviltä saanut edullisesti vadelmia, mutta olipa niin kiire sieltä ruuhkasta ulos että hain vain sen, mitä olin mennyt hakemaan (nimittäin aaverahkaa). 
Tupaantuliaiset tässä asunnossa lähestyvät, ja viimeisin projekti on jo loppusuoralla. Tämä vanha lipasto on ollut raaputuksessa jo pidempään ja sen piti tulla jo edelliseen asuntoon, mutta nyt viimein olemme saaneet sitä maalattua. Tuolla se seisoo edelleen keskellä olohuoneen lattiaa, mutta siirtynee tämän viikon kuluessa kenkätelineeksi eteiseen. Tämä kuva on siis ”ennen“ –kuva. Laitan myöhemmin sitten "jälkeen" -kuvan.