Olen ruvennut päivittelemään blogia usealla päivityksellä kerrallaan ja ajastanut ne ilmestymään muutaman päivän päähän. Tämä tuntuu todellä kätevältä systeemiltä. Tämän kirjoituksen olen oikeasti kirjoittanut 24.10 (kuten edellisenkin postauksen), mutta en halua laittaa kahta postausta ihan peräjälkeen, ja usein en kerkiä istumaan niin usein päivittämässäblogia kuin haluaisin. Siispä ajastuksilla edetään!
 
Kävin muutama viikko sitten Turussa JättiRätti –nimisessä kangaskaupassa. Kävelin juna-asemalta noin 20 minuuttia ja ehdin kuin ehdinkin ostella kaikkea tarpeellista ja ei-niin-tarpeellista vaikka juna oli Turussa kello 14 ja kauppa sulki lauantaina kello 15. Harmikseni en ehtinyt viereiselleKontti-kirpputorille käymään. Ostelin siis useampaa trikoota, joitakin valmiin ohjeen mukaan, joitakin vain palaostoksina.
 
Tein Moda 6/2011 mukaan joogahousut marjapuuron värisestä trikoosta. Mittaillessani itseäni, oli mitat tosi kummallisesti tehty. Yleensä olen kokoa 40-42 tai joskus jopa 44. Nyt kuitenkin tuon mittataulukon mukaan, jos ottaisi suurimman mitan mukaan, jotta sekin mahtuisi säädetylle alueelle, olisi pitänyt tehdä kokoa 48 tai jopa 50. Päädyin kuitenkin siihen, etten ole niin valtava, ja tein kompromissina koon 46 mukaan. Kuten arvata saattaa, tuli housuista melkoisen isot. Lohkaisin useita senttejä molemmista lahkeista pois, ja edelleen ne tuntuvat liian löysiltä. Pituuttakin housuista lähti joku 10cm. No, ehkä näillä mennään kuitenkin. Lahkeisiin laitoin kuminauhat saumurilla, ja toinen hieman jumitti, joten lahkeet on epäsymmetriset. Täytyy siis vielä ehkä hioa tuota saumurin käyttöä!
 

 

 

 

Seuraava projekti oli Moda 3/2006 –lehdestä kesämekko. Tässä lehdessä oli useita tosi kivoja kesävaatekaavoja, mutta koin Modan ohjeet hieman haastaviksi näin aloittelijalle. Monta kertaa tuli sellainen olo, ettei ihan ymmärtänyt, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.
 
Mekko valmistui kuitenkin. Onneksi en tässäkään luottanut Modan mittataulukkoon, vaan tein mekon saajan todellisen vaatekoon mukaan ja sovittelin tehdessä koko ajan. Tämä mekko on tehty lähinnä ompelukoneella, olen tehnyt saumurilla ainoastaan hihojen kuminauhat ja muutaman huolittelun.

Ensimmäisessä kuvassa on värit kohdillaan.
 

 

 

 
Tässä vielä pääntie lähempää. Ompelukoneella sai tuollaista hauskaa kuvio-ommelta koristeeksi!
 

 
 
 
Loppuun vielä kuva maalaamastamme kenkälipastosta.
 
Ennen...

 
 

...ja jälkeen