Muutettiin uuteen kotiin heinäkuun puolivälissä. Nyt on ensimmäistä kertaa niin paljon tilaa että meillä on ihan askarteluhuone. <3 Se kaipaa vähän vielä järjestelyä jotta mahtuu askartelemaan.
 
Eilen kaivoin ompelukoneen muovihuppunsa alta ja raivasin askartelupöytää sen verran, että sain huomiselle synttärisankarille tehtyä Hippu-pussukan. Sisään tungin Fazerin mustikkapiirakkakonvehteja.
 
Ohje oli helppo ja lopputulokseen olin oikein tyytyväinen!
Pussukan ohje: http://handmadehippu.blogspot.fi/2010/04/pussukan-teko-ohje.html
Vuoriksi laitoin tuollaisen ruusukankaan, ja välissä on vielä silitettävää tukikangasta (kuten ohjeenkin pussukassa).


 
Viime maanantaina reissattiin Tallinnaan ”kässäkerhoreissulle“, mutta eipä oltu tajuttu selvittää paikallisia pyhäpäiviä, ja uudelleenitsenäistymispäivän takia Karnaluks oli kiinni. Tarkoituksenani oli ostaa sieltä saumuri, joten hiukkasen ärsytti kun olin koko päivän kanniskellut viittäsataa euroa käteistä mukanani jatkuvasti peläten että joku ryöstää mut ja sitten en saanutkaan saumuria. Nyt täytyy siis vaan tilata saumuri heidän nettikaupasta. Päädyin malliin Bernina 700D. Onko jollakulla lukijalla siitä kokemusta? Ilmoittauduin myös työväenopistoon saumuri tutuksi –kurssille, joten siihen mennessä (syyskuun loppupuoli) olisi saumuri hommattava!
 
Kesähäihin virkkasin morsiusparille trikookuteesta kolme säilytyskoria. Ohje oli mukaelma jostain Novitan ohjeesta, tosin lanka oli paksua trikookudetta (ohjeessa oli käytetty puolet ohuempaa kaksinkertaisena, ja tehty suuaukon koristelut yksinkertaisella langalla). Laitoin korit sisäkkäin ja ostettiin pakettiin vielä saunatarvikkeita ja käärittiin koko paketti sellofaaniin.

 
Aiemmin keskeneräisissä käsitöissä esitellyt unisukat tulivat valmiiksi jo aikoja sitten. Nämä täysmerinovillaiset sukat olivat kyllä hyvät makuupussissa elokuun alun kylminä öinä partioleirillä.
 
Unisukat
Ohje: perussukat omasta päästä
Lanka: Titan Wool Winner
 


 
Lähtiessämme Tartosta kotiin halusimme lahjoa muutamia kivoja ihmisiä sukilla. Siispä yhteisprojekteina on tehty kahdet sukat. Näistä nuo pitsisukat tosin lähtivät kohti Puolaa vasta tänään postitse. Sinisävyiset sukat sentään ehdimme antaa saajalle jo kesäkuun alussa.
 
Jussista pitsisukat (väri on huomattavasti hailakampi, vähän liilampi ja murretumpi)

sekä Regiasta perussukat

 
Jo viime vuoden KyJy:ssä aloitetut The Gardener –sukat ovat olleet pitkään murheenkryyninä. Ohje on todella hyvä ja selkeä, ja oppiihan sitä erehtymälläkin. Sain yhden sukan valmiiksi, mutta se on niin jäykkä, ettei millään mahdu aiotulle vastaanottajalle. Kuitenkin pituus on tehty koon 41 jalalle. Kovalla hiellä ja työllä sain sukan jalkaani muutamia taiteellisia kuvia varten. Mutta purkuunhan tämä menee. Ehkä joskus on taas kärsivällisyyttä aloittaa alusta tämä projekti.
 
The Gardener –sukka
Lanka: Gjestal Silja vaaleanharmaa
Puikot: 2 metalliset (liian tiukkaa! Käytä seuraavalla kerralla 2,5) 
Tuli lähes kaksi viikkoa sitten täytettyä pyöreitä. Äiti järjesti minulle synttärijuhlat mökillä, ja tähän loppuun haluan kesän muistoksi (viime aikoina on ollut hyvin sateista) kuvan juhlakampauksestani, jonka hutaisin kasaan jopa aikalailla ilman peiliä. Kukkienasettelun tosin hoiti muut!