Nyt ollaan sitten muutettu Suomenlahden eteläpuolelle, Tarttoon tarkemmin sanottuna.

 

Ensimmäinen viikko on mennyt siivotessa ja sisustaessa kämppää, tutustumalla muihin vaihto-opiskelijoihin sekä shoppaillessa tarpeellisia tavaroita.

 

Toki noihin tarpeellisiin tavaroihin sisältyi myös lankaostokset! Tammikuun olin ostamatta lankaa, ja olin ajatellut täällä sallia uudet lankaostokset. Kävimme viikonloppuna Tartu Kaubamajassa Liann Lõngad -nimisessä lankakaupassa. Kauppa oli melko pieni, mutta lankavalikoimaa oli kokoon nähden todella paljon. Tai sitten se vain tuntui siltä, kun kaikki langat olivat itselleni tuntemattomia. Ostosseuralaiseni mielestä langat olivat melko samanhintaisia kuin Suomessa, mutta luksuslangat, jotka sisältävät silkkiä tai kashmiria tms. olivat halvempia kuin kotona.

Tällainen saalis sieltä lähti mukaan tällä kertaa:

lankaaliannist.jpg

Mustat kerät ovat 100% villaa (3,35€/50g), pyöreä kerä oikealla yläkulmassa on 100% merinovillaa (6,25€/100g), Alpaka täyttä alpakkaa (3,89€/50g), ja Katian Sulka -lanka sisältää 60% merinovillaa. 20% alpakkaa ja 20% silkkiä (4,32€/50g).

 

Täällä on ollut kovemmat pakkaset kuin esimerkiksi etelä-Suomessa, joten vaikka olen käyttänyt samanaikaisesti kahta huivia, kahta pipoa ja kahtia lapasia päällekäin, olen kaivannut jotain todella paksuja ja superlämpimiä asusteita. Siispä ostin tuollaisia paksuja lankoja.

 

Presidentinvaali-iltana siis väsäsin itselleni tuosta Sulka -langasta pikaisesti kaulurin. Jatkoin ohjeen mukaisia lisäyksiä vielä muutaman rivin ohjeen loppumisen jälkeenkin. Tämä on ollut nyt yhden päivän käytössä ja on kyllä todella ihanan lämmin!

 

Ohje: Funnel Neckwarmer

Lanka: Katia Sulka

Paino: n. 75g

Puikot: 7mm puiset sukkapuikot

kauluri1.jpg

 

kauluri2.jpg

 

Seuraavaksi lämpöä lisää -projektiksi aloitin jo vaaleanpunaisesta paksusta merinolangasta itselleni pipon.