Onpa taas jäänyt tämä päivittely harvan puoleiseksi.

 

Parin kuukauden sisällä alkava putkiremontti vaikeuttaa elämää yllättävän paljon, pitäisi suunnitella keittiötä ja vessan kaakeleita, miettiä, mihin haluaa vessan naulakot, vessapaperitelineet ym. Kaikki eläimet pitää evakuoida (jos haluat hamsterin tai pari muutamaksi kuukaudeksi luoksesi asumaan, ota ihmeessä yhteyttä!) ja itsekin muuttaa johonkin.

 

Siispä nyt näin jälkijunassa muun muassa valmistuneita käsitöitä.

 

Lankahamsterikuu oli ja meni, yllätin itseni (ja tavoitteeni) neulomalla 8 työtä, joihin kului yhteensä 538g. Näissä oli 3 pipoa, 3 lapaset, yhdet sukat sekä muutama pienempi työ. Aiemmin olenkin jo esitellyt kaksi pipoa ja alpakkalapaset.

 

Nyt vuorossa kolmas päähine (oikeastaan baskeri), ohje on Novita 2009 kesä -numerosta, lankana on käytetty liilaa Sandnes Garnin Kitten Mohair -langasta (jota sain edellisellä sny-kierroksella). Puikot taisi olla 4,5 -kokoa ja puiset.

maidibaskeri.jpg

Tämä lätsä meni synttärilahjaksi alla olevan kortin kera.

maidinsyntkortti.jpg

 

Kerttusukatkin meni lahjaksi. Lanka on hyvin vanhaa 7 veljestä (toivottavasti siis paremman laatuista kuin nuo uudet). Väri ei ole livenä ihan noin räikeä, mutta kirkas kuitenkin. Puikot oli todennäköisesti bambukolmoset.

kerttusukat.jpg

 

Lapasia...

Lett-Lopí -langasta tehdyt huovutetut lapaset. Nämä taisin tehdä myöskin puisilla 4,5 puikoilla. Silmukkamäärää en nyt tähän hätään muista.

lettlopilapaset.jpg

 

Ja samat vielä huovutettuna:

lettlopilapaset2.jpg

 

Saman langan jämistä virkkasin kaksi mukinalusta ja yhden kukan (myöhempää vielä tuntematonta käyttöä varten).

mukinalusiajakukka.jpg

 

Viimeisenä hamsterityönä valmistui itselleni pöllölapaset. Ohje löytyy ravelrysta: Give a Hoot. Villalangan olin saanut Espanjantuliaisina viime keväänä, paksuutta on hankala arvioida (tietäisikö joku, miten langan paksuutta määritetään? Esim. nuo fingering/aran/bulky jne?), käytin näihin puisia 4,5mm sukkapuikkoja ja tein aika tiukkaa jälkeä. Kuva on aika hämärä, ja lapasista puuttuu vielä nappisilmät. Tosin nämä päätyivät käyttöön (tulivat tarpeeseen!) jo ennen silmiä, joten saa nähä, jaksanko koskaan niitä ommellakaan.

giveahoot.jpg

Tällaista päivitystä tällä kertaa. Muitakin käsitöitä olen tehnyt (mm. revontulihuivissa pääsin jo kakkoskaavion loppuun!) mutta nyt en kerkiä enempää päivittelemään. Lankahamstereissa kadottamani grammat olen jo moninkertaisena hankkinut takaisin, kun PAG-putiikissa Helsingissä oli loppuunmyynti, sieltä tarttui monella kympillä mukaan lisää lankaa. Samoin sorruin kaikkien suosikkiin, 7 veljestä sateenkaariraitalankaan, haaveena olisi saada siitä tehtyä lyhyet villahousut. Ne olisi kätevät talvella hameiden alla, ei haittaisi, vaikka hame lentelisi, kun on iloisenväriset villahousut jalassa! Tosin säät lauhtuu lauhtumistaan, eli ei välttämättä ole enää käyttöä villahousuille. :)