Ennen joulua tein tämän ohjeen mukaan glögijuustokakun. Mielestäni kakku onnistui hyvin (käytin ohjeen suosituksen mukaan kuorrutteeseen vain 3,5 liivatelehteä) mutta oli makuuni turhan ilmava ja vähäjuustoinen juustokakuksi.

glogijuustokakku.jpg

 

Olen keittiön pöydällä kasvatellut kissoille ruohoa (luomuvehnää) sekä itselleni herneenversoja. Nämä kuvat on otettu jo aikoja sitten, eli versot ovat jo paljon isompia nykyisin. :)

 ruohokasvaa.jpg

 herneet.jpg

 

Pipari”talo(t)kin” viimein valmistui. Ensimmäisessä kuvassa on piparipuolijoukkueteltta. Toisessa kuvassa taas pienet partiolaiset piirissä kuusen ympärillä. :) Koristeet loppuivat kesken, joten niitä on niukasti.

pipariteltta.jpg

piparisudarit.jpg

 

Käytiin pari päivää ennen joulua Tallinnassa lähinnä shoppailemassa (lankahankinnoista myöhemmin). Löysimme mukavan (ja kohtuuhintaisen) tunnelmallisen ravintolan vanhasta kaupungista. Ravintola oli nimeltään Olev ja se sijaitsi kadulla nimeltään Olevimägi tai jotain sen suuntaista. Kuitenkin raatihuoneentorilta vaan noin pari-kolmesataa metriä. Itse söin lammasta ja seuralaiseni possua sienikastikkeella.

vironruoka1.jpg

viroruoka2.jpg