Kirpparilöytöjä tällä kertaa Salosta, joka kyllä yllättikin monipuolisella kirpparivalikoimallaan.

 

Fidasta löytyi bambupuikot kokoa 2,5 (1€) ja juhlalaukku (3€) mutta tädit eivät osanneet käyttää korttikonetta, niinpä kaivelimme hiluja ja sekä sukkapuikot että laukku maksoivat yhteensä ehkä noin 1,60€. :) Nämä kävimme ostamassa lauantaiaamuna.

bambupuikot-1.jpg

liilajuhlalaukku.jpg

 

Sunnuntaina sitten oli vuorossa kolme suurta kirpparia: Basaari, Radiokirppis sekä Salon Suurkirppis (vai mikä olikaan). Näistä viimeisimmästä löysin mm. posliinisia kukkaruukkujen alle sopivia lautasia (yksi samanlainen jo onkin kotona) ja kirjeille ja laskuille sopivan puisen lokerikon.

kirjeymlokerikko.jpg

 

Ihanin löytö oli kuitenkin boolimalja, jollaista olen jo jonkin aikaa toivonut. Siinä on iso lasinen kulho ja 12 lasikuppia ja niille koukut maljan reunaan laitettaviksi.

boolimalja.jpg

boolikuppi.jpg

 

Tulipa vähän-niinkuin-heräteostoksena hankittua kerä luonnonvalkoisenharmaata Nallea, ajattelin että jos mökkireissulla neulottava loppuukin niin tuosta olisi saanut alulle uudet sukat. Lankakerä tuli kuitenkin kokonaisena kotiin.

nallelankaa.jpg

 

Olen kahden viimeisimmän käsityön kanssa kaivannut silmukkamerkkejä. Yleensä olen käyttänyt vain hakaneuloja tai merkkilankoja, mutta selkeä silmukkamerkki olisi kätevämpi. Neuloessani kahta sukkaa Magic Loop -tekniikalla, piti merkata molemmissa sukissa ”puikon vaihtumiskohta” jotta tietää, mistä kohden kaventaa kantapään jälkeen. Yhteensä neljä pientä hakaneulaa.

magicloopsukat.jpg

 

Toinen työ, jonka itse asiassa aloitin vasta viime viikolla, on vauvamekko, johon piti laittaa merkkilangat. Joskus neulon niin vauhdilla, etten tajua merkkilangan sijaintia, ja sitten vaan neulon eteenpäin kunnes tajuan, että olen neulonut merkkilangan yli :D

vauvamekkokesken.jpg

 

Jotain puolivalmista. Innostuin tekemään siililapasia (ohje Novitan sivuilta). Toisen sain valmiiksi ja sitten tajusin, ettei ruskea seitsemän veljestä riitäkään seuraavaan. Mitäs nyt sitten. Lankaostoksille?

siililapanen.jpg

 

Loppuun vielä laatikkokissa-Leo.

leolaatikossa.jpg