Elo-syyskuussa tuntuu olevan kovin monet synttärit. Parin viikon päästä on samana viikonloppuna peräti kolmet synttärijuhlat ja yhdet valmistujaiset. Sitten pitää vaan valita, mihin osallistuu kun ei kaikkialle kerkiä. Ainakin yritän kaikkiin kolmiin synttäreihin päästä, valmistuja ei niin kovin läheinen tuttava ole.

Muutama viikko sitten oli neljät synttärit lähekkäin. Ensimmäiselle vein Novitan huopasesta virkatut tossut (jotka oli kuvassa jo pari postausta sitten), joihin kirjoin jotain pientä koristetta ja ompelin kumpaankin kiinni vielä virkatun kukan. Lahjan saaja oli oikein ilahtunut näistä!

saijanhuopatossut.jpg

 

Seuraavalle synttärisankarille tein vihreät huopatossut samalla ohjeella mutta tällä kertaa hahtuvasta. Harmi ettei ole ”ennen pesukonetta” -kuvaa. Näistä tuli ensimmäisellä pesukonekerralla liian suuret, joten pistin ne sitten uusiksi, ja jouduin siksi viemään lahjan saajalle hieman kosteina mutta tämä ei synttärisankaria tuntunut haittaavan.

sofianhuopatossut.jpg

 

Kaksi seuraavaa synttärisankaria (juhlat yhdessä) saivat reseptikirjoja, kun en ehtinyt mitään värkätä itse. Tein molemmille kyllä kortit, joista en harmikseni ehtinyt/muistanut ottaa kuvaa lainkaan. Etenkin vaaleansävyiseen korttiin olin tyytyväinen.

 

Lokakuun alussa on ne kolmet synttärit, pitäisi niistä kahteen keksiä jotain lahjaksi, yksi on jo hankinnassa. Ongelmana on, että yhden synttärisankareista olen tuntenut tässä vasta muutaman viikon. Siispä luultavimmin vien lahjaksi viinipullon ja itsetehdyn kortin kun en yhtään tiedä henkilön mieltymyksiä/toiveita/harrastuksia/mielivärejä.

 

Vielä myöhemmin syksyllä vietetään yhden parhaimmista ystävistäni synttäreitä (vietetäänhän???). Annoin hänelle lahjaksi jo viime synttäreillä lapaset, jotka valitettavasti olivat liian pienet. Nyt pidensin sitten niitä. Täksi synttäriksi on kyllä kehitteillä jotain muuta, mutta tiedän kyseisen henkilön lukevan blogiani, joten enpä sitten paljastakaan enempää. ;) Tässä kuitenkin kuva noista viime vuoden synttärilapasista.

ifynlapaset.jpg

 

Huh, se synttäreistä. Ostettiin Ikeasta viime viikolla pieni hyllykkö, joka tulee makuuhuoneeseen nykyisen risan lipaston tilalle. Tässä hyllykkö kasaamisvaiheessa.

ikeaexpeditkasaus.jpg

 

Ja valmiina (yksi kori on tuossa vielä muualla). :) Nuo korit ovat banaanikuidusta tehtyjä ja ainakin toistaiseksi vielä haisevat pahalle. Kunhan haju häipyy, ajattelin tehdä tästä hyllyköstä langoille säilytyspaikan. Lajittelisin langat jotenkin kivasti väreittäin koreihin, niin ne näkyisivät läpi. Nykyisin langat ovat ahdettuna imurin laatikkoon yhteen lundiakaappiin, eivät siis mitenkään kätevästi saatavilla.

ikeaexpedit.jpg

 

Samalla ostettiin kaikkea pientä, kuten mattoja (kynnysmatto ja kylppärinmatto) sekä säilytyskoreja. Näihin tulee jossain vaiheessa askartelutarvikkeita. Tai ehkä päällystän ne ensin kankaalla, joka tulisi reunojen yli kuminauhareunuksilla tai jollain nätillä nauhalla sidottuna.

rottinkikorit.jpg

 

Siispä kaikkea kivaa täällä, opiskelun oheisohjelma (=party party) vie kovasti aikaa ja rupeaa jo kunto loppumaan kun on näin vanhaksi päässyt. Kuitenkin on ollut tosi kiva opintojenalku, uudet opiskelijat ovat mahtavia eikä koulujututkaan (ainakaan vielä) kamalasti stressaa.