Hässäkkäpäivä, paljon vieraita, paljon tiskiä odottamassa. Muumilakanatkin pitäisi pestä ennen käyttöönottoa (haisevat pahalle). Päivän ensimmäinen vieras oli tullut jo eilen, pelattiin ja valvottiin melko myöhään. Yövieras lähti kuitenkin joskus aamupäivän puolella. Iltapäivällä saapui koko muu perhe kahvittelemaan. Illemmalla vielä eräs opiskelukaveri ilmestyi tervehtimään, laulettiin Singstaria.

singstarit.jpg

 

Eilen sain valmiiksi äidin puuvillapipon. Illalla pelatessamme Trivial Pursuitia virkkasin muutaman pienen kukkasen kalastajanlangasta. Tänään sitten liittelin vielä siimalla muutamia valkoisia helmiä pipoon. Äiti vaikutti hyvin tyytyväiseltä puristamattomaan, tarpeeksi korville yltävään ja kutittamattomaan pipoonsa. :)

 

puuvillapipo.jpg

- lanka: Novita Tennessee (tätä väriä ei enää taida saada) sekä kalastajanlanka kukkiin

- n. 3,5 lyhyt pyöröpuikko, lopussa sukkapuikot (harmikseni katkaisin yhden eebenpuupuikon, joka ei edes ollut omani. Pahoitteluni vielä kerran puikon omistajalle!)

- langanmenekki n. 75g

- ohje: Novita Talvi 2008, malli 74 (s.96), kukat hieman tätä ohjetta mukaillen.

 

Vielä kuviota lähempää:

piponkukat.jpg

 

Nyt illalla sain valmiiksi yhden sukan. Valitettavasti se on vielä täysin päättelemätön. Siinähän riittää sitten puuhaa kun jokainen väri on eri langanpätkällä tehty, vain valkoinen kulkee varressa kokonaisena ja jalkaterässä kokonaisena. Sitten puuttuisi enää tältä pari... Lankana on ihan tuttu 7 veljestä.

lakusukka.jpg

 

Seuraavana (kunhan jostain vapautuisi sopivat puikot) meinaan tehdä vauvasukat. :)