Olipa mukava reissu Himokselle. Ensimmäisenä kokonaisena päivänä lasketeltiin muutama tunti, toisena päivänä hiihdettiin ja iltapäivällä eksyttiin pulkkamäkeenkin. Kolmantena päivänä hiihdettiin myös mutta eri ladulla. Syötiin hyvin, jonkun verran sain kouluhommiakin tehtyä ja neuloin melko paljon.

 

Ennen reissua askartelin eräälle tärkeälle naiselle naistenpäiväksi kortin:

naistenpaivakortti.jpg

 

8.3.

Aamupäivä aloitettiin turistoimalla. Ensimmäinen kohde autokierrokselle oli Lahtisen huopatossutehdas. Tehtaanmyymälästä olisi tehnyt mieli hankkia sellaiset pitkät huopatossut mutta niiden sadan euron hinta sai toisiin aatoksiin. Ostin muutaman suloisen huopasydämen kun ne eivät olleet hinnalla pilattu.

huopasydamet.jpg

 

Seuraavana kohteena oli sitten matkalla Lahtiselle bongattu Alhon huopatossutehdas. Sieltä mukaan lähti kaksi vyyhteä sukkalankaa nimeltään Erämies. Tuommoista sammaleenvihreätä. Se on Jämsän huopatehtaan valmistamaa ja sisältää 70% villaa ja 30% polyamidia. Tästä on ruvennut muotoutumaan jo Kerttu-sukat, tosin hieman mukailtuna (lanka on liian paksua, joten yritän tehdä tästä pitkät sukat ja muokata sukkaa kapenemaan.

eramieslangat.jpg

 

Kierroksen viimeisenä etappina oli Jämsän huopatehdas, jonka tehtaanmyymälästä löytyi kivoja lankoja vaikka kuinka paljon. Myös edellisestä paikasta löytämääni erämieslankaa olisi löytynyt edullisemmin. Ostin vain yhden kiekon viisisäikeistä ihanan väristä hahtuvaa sekä pussillisen sekalaisen värisiä huovutusvilloja.

viisisaiehahtuva.jpg

 

Illalla menimme muutamaksi tunniksi iltamäkeen. Rinteitä oli vain muutama auki sesongin ulkopuolella, mutta oli ihan mukava laskea kun ei ollut kovin kylmäkään. Kauniita maisemia Himoksen huipulta oli. Tuolla jossain näkyy meidän mökkikin. :)

himoskuva1.jpg

 

9.3.

Aamupäivä kului hiihtolenkillä. Hiihdettiin alkumatka jäällä ja loppumatka metsässä, noin puolentoista tunnin lenkki. Iltapäivällä suunnattiin pulkkamäkeen. Se oli hauskaa. Välissä sain neulottua jo aiemmin aloittamaani palmikkolapasta Novitan puro batikista.

lapanenkesken.jpg

 

Käytiin kaupassa, äitini oli innostunut keräämään K-kaupoissa muumitarroja, joilla sai ostaa muumilakanoita puoleen hintaan. Hän oli luvannut ostaa minulle lakanasetit kun kertyy riittävästi tarroja. Niinpä sitten sain kaksi ”lomamuumi” -nimistä Finlaysonin pussilakanasettiä, joita Lulu tässä esittelee.

lomamuumit.jpg

 

Vielä hovikuvaajani näkemys tyynyliinasta. :)

muumilakanaosa.jpg

 

Illalla syötiin buffetissa ja saman paikan kaupasta löytyi suloiset ja pehmeät lapaset. Aika hauska idea sinänsä että on vaan kaksi neulottua kappaletta, jotka kiinnitetään reunoista erivärisellä langalla.

valkoisetlapaset.jpg

 

Samasta paikasta tarttui mukaan söpöjä hainhampaita eri väreissä.

sydanhainhampaita.jpg

 

10.3.

Aamupäivällä lähdettiin Himoshuipun hiihtoladulle. Sää oli melko huono sillä suojalumi pakkautui suksiin eikä välillä tuntunut pääsevän eteenpäin. Matkalta löytyi laavu, jossa oli tulikin valmiiksi. Onneksi oli makkarat mukana ja saimme välipalaa. Maisemat olivat kauniit.

himoskuva2.jpg

himoskuva3.jpg

 

Iltapäivä menikin sitten kouluhommia tehdessä ja muuten vain löhötessä ja neuloessa. Kerttusukat etenivät ja netissä tuli surffattua paljonkin.

 

Matkalla kotiin tänään pysähdyimme Tuuloksessa syömässä. Sieltä olleelta kirpparilta löysin suuren kirjontakehikon kahdella eurolla. :) Kun palasin kotiin, kissat olivat leikkineet serpentiineillä. Mikäs siinä kunhan eivät muuta tuhoa. Harmikseni ne ovat popsineet kaikki pinaatit niin, ettei niitä taida saada enää pelastettua.

 

Räpsin muutamia kuvia yhdestä hamsteristamme. Tämä herra etsisi uutta kotia, siksipä piti laittaa hänet oikein poseeraamaan. :) Hän on 29.8.2009 syntynyt pitkäkarvainen creme satiini uros.

z-herra2.jpg

z-herra1.jpg

z-herra3.jpg