Hrr… Nyt vasta rupeaa reidetkin lämpiämään, vaikka olen ollut kotosalla jo lähemmäs kaksi tuntia. Ulkona on hirveä viima, etenkin Mannerheimintiellä oli ihan tuskaisaa kävellä. Löysinpä silti Uff:n kahden euron päiviltä yhdet farkut ja kivan juhlapaidan. Pag-putiikista tarttui mukaan kaksi sukkalankakasaa, jotka kuvasin toissapäiväisen kirpparilöytökankaan (Akseli-kirpputori Espoossa, hintana vain 1,20€) päällä:
Nyt taitaa tiedossa olla yksinäinen mutta työntäyteinen viikonloppu. Kouluhommia riittää niin paljon, ettei saa ajatelluksi mitään muuta. Toisaalta taas lauantai-illan suunnitelmien peruuntuminen edesauttaa nykyistä löysäilytilaa ja sitä, ettei millään saa aloitetuksi pakollisia hommia. Sormia syyhyttäisi istutella jo kesää varten kaikkea kivaa. Roudasin ison säkin puutarhamultaa, jonne ostin muun muassa pinaattia ja parveketomaatteja. Kukkalaatikoita varten olisi muutama köynnöskukka ja lisäksi löytyy ainakin persiljan siemeniä (hamsterit rakastavat persiljaa). Kukkamultasäkit (10 litraa) maksoivat Tarjoustalossa vain euron kappale, niinpä olisi hyvä aika vaihtaa multa ainakin traakkipuulle, rönsyliljalle sekä viirivehkalle.
Maanantaina tuli taas tehtyä maailman parasta kaalilaatikkoa. Ohje on hyvin helppo:
KAALILAATIKKO
500 g jauhelihaa
2 dl puuroriisiä
vettä, suolaa
1,2 kg kaalia
2 keskikokoista sipulia
suolaa, mustapippuria,
½ kasvisliemikuutio
1 dl siirappia (itse laitan jopa hieman enemmän, makuasia)
2 dl kuohukermaa
- Keitä riisi lähes kypsäksi. (Itse laitoin liemikuution keitinveteen
- Keitä suikaloitu (tai vaan pilkottu) kaali pehmeäksi vähässä vedessä, valuta.
- Kuullota sipulit, ruskista jauheliha
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja maista. Voideltuun uunivuokaan, kerma päälle.
Paista 150-175C yli tunti (noin puolitoista). Peitä foliolla jos laatikko tuppaa kuivumaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.