Viininvalmistus näyttäisi etenevän suunnitelmien mukaisesti.

 

15.1.

Ensin oli pönttö desinfioitava.

viinipontto.jpg

 

Tässä on paketin sisältö

viinitarpeet.jpg

 

Desinfioinnin jälkeen keitin 4 litraa vettä (omistan vain kaksi noin kolmen litran kattilaa).

vesikattilat.jpg

 

Pönttöön kuuman veden kanssa lisättiin 4kg sokeria ja sitruunahappopussi.

sokerit.jpg

 

Sekaan heitettiin siiviläpussiin laitettu marja- ja hedelmäseos. Paketin tietojen mukaan tämä seos sisältää vadelmaa, vadelmanlehtiä, mustikoita, seljanmarjoja, hibiskusta, mangoa, ruusunmarjaa, aprikoosia, papaijaa ja rusinoita.

viinialku.jpg

 

Muutaman minuutin liottuaan siiviläpussi päästi värinsä nesteeseen ja viininalusta tuli kauniin sinipunaista.

viinsaavaria.jpg

 

Viinihiiva kupli lasissa hiukan yli, mutta hyvin se näyttää silti ottaneen vauhtia viinissä ja se iloisesti pulputtelee kylppärissä. Viinihiivan lisäksi pönttöön lisättiin ohjeen mukaisesti vielä erikoisravintosuola sekä pektolaasi.

 

Vettä paljon, jotta kokonaismäärä on 20 litraa, kansi tiiviisti kiinni ja vesilukko paikoilleen. Viini aloitti pulputtamisen jo seuraavana päivänä.

 

Muutaman päivän jälkeen mittasin ominaispainon, joka oli pudonnut alun 83:sta noin 23:een, väittäen, että viinin alkoholipitoisuus olisi alle viikossa noussut jo 9%:ään. Maistoimme viiniä, ja se maistui lähinnä marjamehulta tosin hiivaisena.

 

21.1.

 

Tänään lisään viiniin 2kg sokeria liuottamalla ne ensin kahteen litraan kiehautettua vettä. Viinin kokonaistilavuus nostetaan samalla 25:een litraan lisäämällä vettä.

ponttokuva.jpg